Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Ενημέρωση από την 3η συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αγώνα.


Η Πρωτοβουλία Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Λεηλασίας του Υμηττού πραγματοποίησε την Τετάρτη 24 του Ιούνη την τρίτη της συνέλευση στο Θεατράκι, που βρίσκεται στο πάρκο στα σύνορα των δήμων Ελληνικού, Γλυφάδας και Αργυρούπολης ,θύμα του σχεδιασμού των νέων δρόμων.
Στη συνέλευση συζητήθηκαν οι κινήσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ και των Δήμων της περιοχής, η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό, μεταφέρθηκε εικόνα από τη δράση των επιτροπών κατοίκων στις γειτονιές και οι εκτιμήσεις για την απήχηση της μέχρι τώρα παρέμβασης της Πρωτοβουλίας Αγώνα.
Συμφωνήθηκε να υπάρξουν άμεσες αντιδράσεις στην αναγγελία της κοινής υπουργικής απόφασης για την δημοπράτηση του έργου και σε όποια άλλη έκτακτη σχετική ενέργεια της κυβέρνησης ή σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς.
Επίσης, αποφασίστηκε η προετοιμασία μιας ενημερωτικής έκδοσης, η διακίνηση του κατατοπιστικού dvd για τις συνέπειες των δρόμων, η καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας και η στήριξη της συναυλίας που διοργανώνει η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Πολιτών Αλίμου για τους ελεύθερους χώρους, τον Υμηττό και τους νέους αυτοκινητόδρομους στις 11 Ιουλίου στην παραλία Αλίμου.
Συζητήθηκαν σκέψεις και προτάσεις για διοργάνωση ενός φεστιβάλ από το Σεπτέμβρη με συζητήσεις και συναυλία και μιας πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε: