Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση από τη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αγώνα στις 11/10

Έγινε την Κυριακή 11 Οκτώβρη σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αγώνα ενάντια στους νέους αυτοκινητόδρομους και το νέο Προεδρικό Διάταγμα Λεηλασίας του Υμηττού.
Συζητήθηκε το ποια θα είναι η πορεία της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων, που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ..
Κοινή εκτίμηση είναι ότι και η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θέλει να προχωρήσει τα οδικά έργα που θα καταστρέψουν τον Υμηττό. Μάλιστα οι κατασκευαστικές εταιρείες, που περιμένουν να τους ανατεθεί και επισήμως το έργο, δουλεύουν για την προετοιμασία τους με εντατικούς ρυθμούς. Η νέα κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση και να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις για τα έργα θα εντείνει την προπαγάνδα για αντιρρόπηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τους με εξαγγελίες για αντισταθμιστικές πρωτοβουλίες φύτευσης δέντρων και για οφέλη στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τη γρηγορότερη μετακίνηση των αυτοκινήτων μέσω του Υμηττού.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα αποφάσισε να εκδώσει ειδικό φυλλάδιο που να φωτίζει όλες τις πλευρές της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων στον Υμηττό και των επιπτώσεων τους. Επίσης, να εκδώσει ανακοίνωση και δελτίο τύπου για τις εξελίξεις. Θα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει ενέργειες για προχώρημα των έργων (κυβερνητικές εξαγγελίες, κατάθεση στη Βουλή, κατάθεση προσφορών ή άλλα). Εκτίμησε, τέλος, θετικά την συγκέντρωση και πορεία που κάλεσε στο Σύνταγμα στις 22 Σεπτέμβρη.
Οι Επιτροπές Κατοίκων θα κάνουν τις επόμενες μέρες συνελεύσεις.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα θα προχωρήσει σε απολογιστική συνέλευση της δράσης της την Κυριακή 8 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ. στο στέκι Νεολαίας στην Πλ. Ταπητουργείου στο Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε: